Follow us

Beauty Icon No 20: Tutti Frutti!

Τι εννοεί η Beauty Guru με τη φράση «ένα εσπεριδοειδές την ημέρα την ρυτίδα κάνει πέρα»;

Beauty Icon No 20: Tutti Frutti!

Πόσες φορές, όταν ήσουν μικρή, είχες ακούσει από τη μαμά σου την ατάκα «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα;». Εγώ αμέτρητες φορές!

Στην ενήλικη πάντως ζωή μου, τη φράση αυτή την έχω λίγο «πειράξει» και την έχω κάνει ως εξής: «ένα εσπεριδοειδές την ημέρα, τη ρυτίδα κάνει πέρα». Αλήθεια, ξέρεις γιατί τα εσπεριδοειδή φρούτα* είναι τόσο πολύτιμα για την υγεία της επιδερμίδας;

Γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη C, την αντιοξειδωτική βιταμίνη η οποία έχει ισχυρή δράση κατά των ελευθέρων ριζών, οι οποίες μειώνουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Πώς μεταφράζονται όλα αυτά στα απλά ελληνικά; Όταν οι ελεύθερες ρίζες δρουν ανενόχλητες, τότε κάνουν την εμφάνισή τους τα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο επιλέγω προϊόντα με βασικό συστατικό τα εσπεριδοειδή: έχουν δροσερό και ζωντανό άρωμα που ξυπνάει τις αισθήσεις και μου φτιάχνει τη διάθεση.

Ιδού λοιπόν μερικά από τα προϊόντα με εσπεριδοειδή που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό:

Beauty Icon No 20: Tutti Frutti!

1. Αφρόλουτρο με πορτοκάλι και μέλι Body Care, Apivita (στα φαρμακεία). Με πορτοκάλι και μέλι, είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Beauty Icon No 20: Tutti Frutti! - εικόνα 2

2. Αρωματικό ξηρό λάδι Huile Sublime Bois d’Orange, Roger & Gallet (σε επιλεγμένα φαρμακεία). Είναι ένα multi task μη λιπαρό λάδι που ενυδατώνει, θρέφει και τονώνει το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Το υπέροχο άρωμά του το οφείλει φυσικά στα αιθέρια έλαια πορτοκαλιού.

Beauty Icon No 20: Tutti Frutti! - εικόνα 3

3. Αναζωογονητικό scrub προσώπου Pure Active Fruit Energy, Garnier. Όταν τα εκχυλίσματα ροδιού ενώνουν τις δυνάμεις τους με εκείνα του γκρέιπφρουτ, τότε η επιδερμίδα δεν μπορεί παρά να είναι καθαρή και λαμπερή.

Beauty Icon No 20: Tutti Frutti! - εικόνα 4

4. Ενυδατικό κρεμοσάπουνο Fleur d’ Oranger, Le Petit Marseillais. Γιατί τα χέρια μας κάνουν τα πάντα και απολαμβάνουν τη λιγότερη φροντίδα από εμάς.

Beauty Icon No 20: Tutti Frutti! - εικόνα 5

Και για να μην ξεχνάμε, στην κατηγορία των εσπεριδοειδών συγκαταλέγονται τα εξής φρούτα:
  • Πορτοκάλι
  • Λεμόνι
  • Γλυκολέμονο
  • Μανταρίνι
  • Νεράντζι
  • Κίτρο
  • Περγαμόντο
  • Σαγκουίνι
  • Γκρέιπφρουτ
  • Κουμ κουάτ

Πολλά φιλιά
Μαρία

Previous posts:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ