Follow us

Despoina’s Notebook No 29 (Part 1)

H Δέσποινα Καμπούρη μιλά για όσα τελειώνουν και μας αφήνουν μόνο αναμνήσεις και για όσα μπορούμε να νικήσουμε...


Το αγαπημένο μου μαγαζάκι στη γειτονιά που μεγάλωσα, τη Λαμπρινή, δεν κατάφερε να αντισταθεί. Ο κυρ Θύμιος είναι πια παππούς, αλλά τον θυμάμαι ακόμα νέο να μου βάζει παγωτό και ηλιόσπορους στο χάρτινο σακουλάκι για να πάω στην παιδική να παίξω με τους φίλους μου. Χρόνια τώρα, ήξερα ότι όποια ώρα και να πάω ήταν εκεί, ανοιχτά μέχρι το βράδυ. Ο κυρ Θύμιος που όλοι αγαπήσαμε, δυστυχώς έκλεισε.

Λίγο πιο κάτω, το συνοικιακό κομμωτήριο έκλεισε κι αυτό. Λυπάμαι βαθιά, που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Λυπάμαι βαθιά, που περνώντας από την Βείκου, είδα δεκάδες αμάξια και ανθρώπους στη σειρά να περιμένουν υπομονετικά για να προμηθευτούν ένα σακί πατάτες που κοστίζει μόνο 0,30. Ποιοι; Εμείς οι Ελληνες που κάποτε ζούσαμε στον παράδεισο και όλοι μας ζήλευαν… Πού μας κατάντησαν Θεέ μου όλοι αυτοί που αποφάσισαν να κάνουν πειράματα στην πιο όμορφη χώρα της γης. Ο κόσμος πεινάει κυριολεκτικά, όλα καταρρέουν σιγά σιγά, κι εμείς απλώς δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε σαν τους είλωτες γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Η αδερφική μου φίλη , η Άννα, που μεγαλώσαμε μαζί, πριν λίγες μέρες μου είπε ότι σκέφτεται σοβαρά να πάρει τον άντρα της και τα παιδιά της και να φύγει από την Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Δε θέλω να την χάσω. Έχω αρχίσει να φοβάμαι… Λυπάμαι που μας ξεπούλησαν. Λυπάμαι, αλλά δεν έπαψα να ελπίζω ότι εμείς οι Ελληνες έχουμε γερή κράση. Θα ταλαιπωρηθούμε πολύ, θα πονέσουμε, αλλά έχουμε γερή κράση και στο τέλος θα επιβιώσουμε. Δε θα χαθούμε… Ούτε ο Θεός δεν το θέλει…

Αφήνω τις δυσάρεστες σκέψεις και σας μεταφέρω σε πιο αισιόδοξες καταστάσεις. Πριν λίγες μέρες γνώρισα δύο υπέροχους ανθρώπους. Τον Παναγιώτη και τον Ηλία. Και οι δύο κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο με απίστευτη προσπάθεια, θέληση και αγωνιστικότητα. Νέοι άνθρωποι που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι ο καρκίνος θα τους χτυπούσε την πόρτα. Αυτή τους την εμπειρία την μετέτρεψαν σε θέληση και αγώνα. Μέσα από αυτό, κατάφεραν και οι δύο, όχι μόνο να βγουν νικητές, αλλά και να προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Ο Ηλίας είναι επικεφαλής ενός φιλανθρωπικού διάπλου που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα και θα ξεκινήσει από την Εύβοια ως την Λούτσα και θα συμμετέχουν καρκινοπαθείς και εθελοντές κάνοντας kite surf, κανό, καγιάκ, ή απλώς ως επιβάτες σε κάποιο φουσκωτό ή ιστιοφόρο. Ολοι μαζί θα προσπαθήσουμε να σκορπίσουμε μαζί το μήνυμα της αγάπης και της συμπαράστασης στους ανθρώπους που πάσχουν και παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους.

Despoina’s Notebook No 29 (Part 1)

Ο Παναγιώτης, κατάφερε με πολύ κόπο να δημιουργήσει τον μοναδικό οργανισμό ψυχολογικής υποστήριξης ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, τον «Be Strong». Υπάρχει και η αντίστοιχη γραμμή που μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει 24 ώρες το 24ώρο με ειδικούς ψυχολόγους για να μιλήσει μαζί τους, να καθησυχαστεί… το 1069. Μάλιστα, μέσα από την προσωπική του εμπειρία, έγραψε το βιβλίο με τίτλο «Είμαστε Τουρίστες», όπου μοιράζεται με τους αναγνώστες του, βήμα βήμα, σκαλί σκαλί, την εξέλιξη της νόσου του, τη μάχη του και την νίκη του.

Μιλώντας μαζί τους, συνειδητοποίησα πόση δύναμη έχει μέσα του ο άνθρωπος και πόσα μπορεί να καταφέρει αν έχει πίστη και θέληση. Σκέφτηκα πόσο κουτό είναι να στενοχωριέμαι για πράγματα μικρά, όταν μία τόσο μεγάλη δοκιμασία σου χτυπά την πόρτα. Η ζωή είναι μικρή φίλοι μου… Ας την απολαύσουμε στο έπακρο, ας την ρουφήξουμε σα να μην υπάρχει αύριο…

Τις επόμενες μέρες θα σας έχω κι άλλα νέα για τον διάπλου ώστε αν θέλετε κι εσείς να πάρετε μέρος. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά. Και μην ξεχνάτε: Ο καρκίνος δεν είναι στίγμα. Ο καρκίνος είναι ασθένεια και μπορεί να νικηθεί.

Despoina’s Notebook No 29 (Part 1) - εικόνα 2

Κλείνοντας το σημερινό μου post, σας στέλνω κάποιες backstage φωτογραφίες από μία φωτογράφηση που έκανα για ένα περιοδικό πρόσφατα. Μαζί μου όπως πάντα η αγαπημένη μου φίλη και κορυφαία μακιγιέζ Ρούλα Σταματοπούλου. Λίγες χαζομαρούλες πριν το shooting δεν έβλαψαν κανέναν…

Despoina’s Notebook No 29 (Part 1) - εικόνα 3

Despoina’s Notebook No 29 (Part 1) - εικόνα 4

Και να θυμάστε: Εμείς είμαστε με την αγάπη… Γιατί μόνο όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή…

Σας φιλώ και περιμένω τα e-mails σας στο dkampouri@gmail.com, στο Facebook (Despoina Kampouri B) και στο Twitter (@dkampouri).

Τα λέμε και πάλι την άλλη εβδομάδα!

Despoina’s Notebook No 28
Despoina’s Notebook No 27
Despoina’s Notebook Νο 26
Despoina’s Notebook No 25
Despoina's Notebook No 24
Despoina’s Notebook No 23
Despoina’s Notebook No 22

Despoina’s Notebook No 21
Despoina’s Notebook No 20
Despoina’s Notebook No 19
Despoina’s Notebook No 18
Despoina’s Notebook No 17
Despoina's Notebook No 16
Despoina's Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 14
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ