Follow us

Despoina’s Notebook No 29 (Part 2)

Η Δέσποινα Καμπούρη πήγε στο... κέντρο της γης και γύρισε με εμπειρίες. Διάβασε το blog της!


Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα το «Κέντρο της Γης», πρότυπο περιβαλλοντολογικό πάρκο, κάπου κοντά στο Ιλιον στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ και 50 μέρες περίπου και ήθελα να κάνω μία συνέντευξη με τον εμπνευστή του Πάρκου, καθώς και να καταγράψουμε εικόνες για την εκπομπή μου στον ΣΚΑΙ.

Ως μαμά, αλλά κυρίως ως άνθρωπος με έντονη οικολογική συνείδηση, θα ήθελα να σας προτείνω μία βόλτα στο «Κέντρο της Γης», είτε έχετε παιδάκια, είτε όχι. Εκεί είδα μαθητές δημοτικών σχολείων να ενημερώνονται από τους ειδικούς ξεναγούς για το πόσο σημαντικό είναι να αγαπούν το περιβάλλον, να σέβονται τη φύση και να αποκτούν οικολογική παιδεία, κάτι τόσο σημαντικό για τις νέες γενιές μια που όλοι ξέρουμε ότι η γη μας κινδυνεύει από την ανευθυνότητα όλων μας, ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και αυτοκαταστροφικός.

Despoina’s Notebook No 29 (Part 2)

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τους λαχανόκηπους, τα αγροκτήματα, τις γέφυρες, αλλά και ακούσουν την «Ιουλία» και τους φίλους της τα δέντρα, να εξηγούν πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύουμε, να τα ποτίζουμε και να τα αγαπάμε, αφού αυτά μας χαρίζουν τη ζωή, το οξυγόνο.

Despoina’s Notebook No 29 (Part 2) - εικόνα 2

Τόσο γλυκά και όμορφα, σαν παραμύθι, οι κορμοί εξηγούν στα παιδάκια, ότι όλα είναι μία αλυσίδα στη φύση και όλα έχουν σκοπό ύπαρξης. «Αν δεν υπήρχαν τα λουλούδια, δε θα υπήρχαν οι μέλισσες και δε θα είχαμε μέλι! Και επίσης αγαπημένα μας παιδιά, μη μας φτύνετε κάθε φορά που παίζετε κρυφτό…!».

Μάλιστα, στο πάρκο μπορούμε να δούμε από κοντά πανέμορφα άλογα όπου ζουν, τρέφονται, τρέχουν και εκπαιδεύονται από τους εκπαιδευτές τους.

Despoina’s Notebook No 29 (Part 2) - εικόνα 3

Μπορούμε να τα αγγίξουμε, να τα χαϊδέψουμε, να τα ταΐσουμε! Είναι τόσο όμορφος και γαλήνιος ο χώρος, που πραγματικά θα σας ηρεμήσει και θα σας χαλαρώσει!

Despoina’s Notebook No 29 (Part 2) - εικόνα 4

Despoina’s Notebook No 29 (Part 2) - εικόνα 5

Κάπου μέσα στο πάρκο, έπεσε το μάτι μου σε ένα από τα ταμπελάκια που υπάρχουν διάσπαρτα στο Κέντρο της Γης με διάφορες σοφίες που έχουν πει κατά καιρούς σημαντικές προσωπικότητες ανά τον κόσμο. «Η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα που όταν την κυνηγάς δεν μπορείς να την πιάσεις, αλλά που όταν καθίσεις ήσυχα, μπορεί να προσγειωθεί στον ώμο σου».

Despoina’s Notebook No 29 (Part 2) - εικόνα 6

Μ’ αυτό τον όμορφο κειμενάκι θα σας αποχαιρετήσω σήμερα και θα σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, αυτή η όμορφη χρωματιστή πεταλούδα να φτάσει γρήγορα κοντά σας!

Σας φιλώ και περιμένω τα e-mails σας στο dkampouri@gmail.com, στο Facebook (Despoina Kampouri B) και στο Twitter (@dkampouri).

Τα λέμε και πάλι την άλλη εβδομάδα!

Despoina’s Notebook No 29 (Part 1)
Despoina’s Notebook No 28
Despoina’s Notebook No 27
Despoina’s Notebook Νο 26
Despoina’s Notebook No 25
Despoina's Notebook No 24
Despoina’s Notebook No 23
Despoina’s Notebook No 22

Despoina’s Notebook No 21
Despoina’s Notebook No 20
Despoina’s Notebook No 19
Despoina’s Notebook No 18
Despoina’s Notebook No 17
Despoina's Notebook No 16
Despoina's Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 14
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ