Follow us

Despoina’s Notebook No 35

Η Δέσποινα Καμπούρη πάει καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη και αναρωτιέται πώς συνδυάζονται οι ρόλοι μητέρας και γυναίκας!


Το πιο δύσκολο επάγγελμα απ’ όλα είναι να μεγαλώνεις παιδιά.
Έχω δουλέψει σκληρά στη ζωή μου, ώρες ατέλειωτες να γράφω μπροστά σε έναν υπολογιστή κλεισμένη σε ένα γραφείο, να ανεβοκατεβαίνω σκάλες από το κοντρόλ στο πλατό κι από το πλατό στο κοντρόλ, να γράφω εκπομπές όλη μέρα και παράλληλα να φοράω τακούνια, δέκα κιλά στόκο στη μούρη και να πρέπει να είμαι χαρούμενη και χαμογελαστή ακόμη κι αν το προηγούμενο βράδυ έκλαιγα μέχρι το ξημέρωμα…

Όλα τα έχω κάνει σε αυτή τη δουλειά, όμως αυτό που έχω να σας πω με απόλυτη σιγουριά μέσα από την δική μου εμπειρία, είναι ότι είναι πολύ δύσκολο και εξαντλητικό να είσαι μαμά. Τα παιδιά έχουν τη μαγική ιδιότητα να ρουφούν όλη την ενέργεια της μαμάς τους, ακόμα κι αν είναι πολύ μωρά. Η μαμά πρέπει να φροντίσει για όλα, να τρέχει από πίσω του στα πρώτα του βήματα για να μην χτυπήσει, να φτιάξει γάλατα, να πλύνει μπιμπερό, να αλλάξει πάνες, να το κάνει μπάνιο, να το ντύσει, να το κοιμίσει… Full time job φίλοι μου. Respect σε όλες τις μανούλες του κόσμου, όσα παιδιά κι αν έχουν, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στις… ζωές τους.

Όμως τι γίνεται όταν η γυναίκα γίνεται «μαμά»; Θα είναι για πάντα «μαμά»;
Κι αν είναι για πάντα «μαμά» θα στερείται εφ’ όρου ζωής όλα τα υπόλοιπα προνόμια που έχουν οι γυναίκες που δεν είναι «μαμάδες»; Αυτά κι άλλα πολλά βασανίζουν το μυαλό μου τον τελευταίο καιρό, αλλά από την άλλη νομίζω ότι μάλλον χρειάζεται χρόνος μέχρι να βρουν όλες οι γυναίκες τις ισορροπίες τους…

Να… Κάτι τέτοια λέγαμε και με την Ελένη την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα καλεσμένη στην εκπομπή της.

Despoina’s Notebook No 35

Στα καλύτερά της η Ελένη.
Κι αυτή μαμά και με τρία παιδιά παρακαλώ, δεν ξέχασε την γοητευτική γυναίκα που κρύβει μέσα της. Παράδειγμα προς μίμηση! Κούκλα, σέξι, ερωτευμένη και απόλυτα ήρεμη παρά τα όσα έζησε τα τελευταία δύο χρόνια! Η Ελένη δεν είναι τυχαία στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια. Είναι έξυπνη, ξέρει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους την κατάλληλη στιγμή και σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό κομμάτι είναι πολύ διακριτική και μπορεί να κάνει τον καλεσμένο της να αισθάνεται βολικά και φιλόξενα καθήμενος στην λευκή πολυθρόνα της.

Πριν λίγες μέρες ήρθε μία παιδική χορωδία στην εκπομπή και συγκινήθηκα πολύ.

Despoina’s Notebook No 35 - εικόνα 2

Τράβηξα κάποιες φωτογραφίες και ένα βίντεο για να δείτε και να ακούσετε τις υπέροχες παιδικές φωνούλες τους.



Έβλεπα τα παιδάκια ντυμένα στα λευκά, με ήθος και πειθαρχία να ακολουθούν τις οδηγίες της δασκάλας τους χωρίς καμία αντίρρηση και σκεφτόμουν πόσο καλό κάνει στα παιδιά να συμμετέχουν από μικρά σε δημιουργικές ομάδες, είτε έχει να κάνει με τέχνες, είτε με αθλήματα. Μακάρι και η μικρή μου να γίνει ένα καλό παιδάκι… Να γιατί συγκινούμαι.

Κλείνοντας το σημερινό μου post τράβηξα μία φωτογραφία από το μενταγιόν που φοράω τις τελευταίες μέρες γιατί κατάλαβα από τα μηνύματά σας ότι σας άρεσε πολύ!

Despoina’s Notebook No 35 - εικόνα 3

Το μενταγιόν διατίθεται στη συμβολική τιμή των €75 και το σύνολο των καθαρών εσόδων θα προσφερθούν για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσω του Γενικού Ιατρείου της PRAKSIS.


Η μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS παρέχει σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στέγαση, ιατροφαρμακευτική, ψυχολογική, κοινωνική & νομική στήριξη, καθώς και εργασιακή συμβουλευτική. Οι ωφελούμενοι συνάνθρωποί μας είναι Έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, οικονομικοί μετανάστες, αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, roma, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking), αποφυλακισμένοι, παιδιά των φαναριών και όσοι συνάνθρωποί μας έχουν ελλιπή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνικής, νομικής υποστήριξης και στέγασης.

Σας στέλνω τα φιλιά μου και την αγάπη μου και περιμένω τα e-mails σας στο dkampouri@gmail.com, στο Facebook (Despoina Kampouri B) και στο Twitter (@dkampouri).

Τα λέμε και πάλι την άλλη εβδομάδα!


Previous posts:

Despoina’s Notebook No 34
Despoina’s Notebook No 33
Despoina’s Notebook No 32
Despoina’s Notebook No 31
Despoina’s Notebook No 30
Despoina’s Notebook No 29 (Part 2)
Despoina’s Notebook No 29 (Part 1)
Despoina’s Notebook No 28
Despoina’s Notebook No 27
Despoina’s Notebook Νο 26
Despoina’s Notebook No 25
Despoina's Notebook No 24
Despoina’s Notebook No 23
Despoina’s Notebook No 22

Despoina’s Notebook No 21
Despoina’s Notebook No 20
Despoina’s Notebook No 19
Despoina’s Notebook No 18
Despoina’s Notebook No 17
Despoina's Notebook No 16
Despoina's Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 14
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ