Follow us

Despoina's Notebook No 48

Η Δέσποινα Καμπούρη, χωρίς την "Πόκα" στο σπίτι, ανυπομονεί να έρθει ο χειμώνας και δίνει συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε άσβεστη τη φλόγα με τον σύντροφό σας, ακόμα και μετά τον ερχομό ενός μωρού.

Despoina’s Notebook Blog: Η Δέσποινα Καμπούρη


Μεγάλη τύχη να βλέπεις τη θάλασσα από το σπίτι σου… Εχει το χάρισμα να σε ηρεμεί και να σε ταξιδεύει, έστω και από πολύ μακριά ή ακόμα κι αν το οπτικό σου πεδίο περιορίζεται σε ένα μόνο μικρό κομματάκι της.

Σήμερα η θάλασσα από το παράθυρο φαίνεται θυμωμένη και ο αέρας τινάζει τις τέντες δυνατά… Το φθινόπωρο πλησιάζει απειλητικά, αλλά καθόλου δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Κάθε άλλο. Περιμένω πως και πως. Καλό το καλοκαιράκι και δεν το αλλάζω με τίποτα, αλλά μου έλειψε και ο χειμώνας. Το αναμμένο τζάκι, οι εκδρομές στο χιονισμένο χωριό, οι ζεστές σούπες και το αχνιστό βουνίσιο τσάι… Φέτος τον χειμώνα έχουμε να κάνουμε πολλά με την μικρή μας…

Είναι Κυριακή μεσημέρι και η τηλεόραση είναι όπως πάντα συντονισμένη στο Animal Planet Geo. Η εμμονή μου με τους ερευνητές λευκών καρχαριών είναι πια μόνιμη. Εχω συμβιβαστεί πλέον με αυτή. Μετά από καιρό το σπίτι είναι πολύ ήσυχο. Ανησυχητικά ήσυχο. Η Ελενα κοιμήθηκε στον παππού και την γιαγιά κι ενώ ξέρουμε ότι είναι σε ασφαλή χέρια αισθανόμαστε ότι το σπίτι μας είναι άδειο. Τα γέλια της μικρής, τα παιχνίδια της, οι φωνές της λείπουν πραγματικά.

Φοβερή εξάρτηση το μωρό. Οσοι έχετε παιδάκια στο σπίτι με καταλαβαίνετε. Παρόλα αυτά, είναι μεγάλη αλήθεια ότι ένα ζευγάρι πάντα χρειάζεται λίγο χρόνο μόνο του. Μου στέλνετε πολλά emails γι’ αυτό το θέμα, αλλά δε θα σταματήσω να σας λέω ότι είναι απαραίτητο να περάσετε λίγο χρόνο με τον σύντροφό σας όσο περίεργο κι αν αυτό σας ακούγεται τώρα που είστε τόσο δεμένες με το μωρό σας. Σκεφτείτε το σαν μία ανάσα, μία ποσότητα οξυγόνου που θα σας ανανεώσει και θα σας δέσει ακόμα πιο πολύ.

Despoina's Notebook No 48

Μην ξεχνάτε ότι πριν το μωρό –ή τα μωρά- ήσασταν ένα ανέμελο ζευγάρι χωρίς υποχρεώσεις και ξαφνικά γίνατε γονείς και όλο αυτό άλλαξε. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά τουλάχιστον δοκιμάστε το. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για «τη μαμά και τον μπαμπά». Ένα θερινό σινεμά –ακόμα προλαβαίνετε και είναι σούπερ ρομαντική ιδέα- ένα ποτό στο αγαπημένο σας μπαράκι, ένα δείπνο για δύο σε ένα ιταλικό εστιατόριο, ή ακόμα και πιο χαλαρές καταστάσεις.

Διάβασε τη συνέχεια του post στη σελίδα ii

Εχετε δοκιμάσει ποτέ να περπατήσετε αγκαλιασμένοι στο πάρκο της γειτονιάς σας ή στη Μαρίνα του Φλοίσβου τρώγοντας Frozen Yogurt; Ο έρωτας θέλει κόπο και συντήρηση. Μη το ξεχνάτε αυτό. Ειδικά αν είστε χρόνια μαζί με το ταίρι σας κι ακόμα πιο ειδικά (!!!) αν έχετε παιδιά.

Σπουδαίος σύμμαχος η καλή ψυχολογία. Ακόμα κι αν κάποιος είναι υπερταλαντούχος, αρκεί μία κακή στιγμή για να χάσει μία ευκαιρία. Μην αφήνετε κανέναν να παίζει με την ψυχολογία σας. Αν δεν είστε έτοιμοι να δοκιμαστείτε σε κάτι καινούριο, αν δεν αντέχετε να περάσετε από μία διαδικασία, τότε απλά μην το κάνετε. Είναι προτιμότερο να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας από το να τον εκθέσετε σε συνθήκες που θα πληγώσουν τα όρια, τις αντοχές σας και κυρίως την ψυχολογική σας κατάσταση.

Για όλους υπάρχει κάτι που να ταιριάζει γάντι στην προσωπικότητά του. Μην καταπιέζεστε και μην αναλώνεστε σε πράγματα που δε σας ταιριάζουν. Ολοι θα έχουν την ευκαιρία τους, αρκεί να την δουν και φυσικά αρκεί να έχουν την κατάλληλη ψυχολογική διάθεση για να την διεκδικήσουν…

Πριν κλείσω το σημερινό μου post θα ήθελα να σας συστήσω τον Δημήτρη Σκορδά. Είναι ο μοναδικός Ελληνας baby photographer που γνωρίζω και είναι πραγματικά από τους λίγους ταλαντούχους –σχεδόν πωρωμένους- φωτογράφους που αγαπούν τόσο πολύ αυτή την δύσκολη δουλειά. Γιατί πιστέψτε με, είναι πραγματικά δύσκολο να αποτυπώνεις μία τόσο τρυφερή εικόνα όπως το αβίαστο χαμόγελο ενός παιδιού και να απαθανατίζεις τόσο όμορφες στιγμές.

Despoina's Notebook No 48 - εικόνα 2

Ο ίδιος ξεκίνησε να κάνει το χόμπι του φωτογραφίζοντας την πανέμορφη, ξανθιά, γαλανομάτα, τρίχρονη κόρη του Εμμανουέλλα. Σιγά, σιγά το χόμπι του έγινε επάγγελμα και πολλοί γονείς απευθύνονται σε αυτόν για να φτιάξουν ένα όμορφο οικογενειακό άλμπουμ, ένα τεράστιο κάδρο για το σαλόνι, ή όμορφες κορνίζες που να απεικονίζουν το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή τους.

Despoina's Notebook No 48 - εικόνα 3

Κάπως έτσι τον βρήκα κι εγώ και ήδη έχουμε κάνει δύο φωτογραφήσεις με την μικρή. Πληροφορίες για τον Δημήτρη, την τεχνική του καθώς και δείγματα της δουλειάς του µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.babyphotos.gr

Μη σταματήσετε να μου στέλνετε τα mails σας. Μου δίνουν χαρά και ικανοποίηση, dkampouri@gmail.com

Σας φιλώ…

Τα λέμε πάλι την ερχόμενη εβδομάδα!

Previous posts:

Despoina's Notebook No 47: Η Δέσποινα Καμπούρη ταξιδεύει με ένα πλοίο και ψάχνει την απάντηση στο ερώτημα «Τι είναι τελικά ευτυχία;».
Despoina's Notebook Blog No 46: Η Δέσποινα Καμπούρη ταξιδεύει στην Ελλάδα και φτιάχνει την αγαπημένη της συνταγή!
Despoina’s Notebook Blog No 45: Το πάρτι γενεθλίων της μικρής Πόκα
Despoina’s Notebook Blog No 44: Μετά τις διακοπές, τι;
Despoina's Notebook No 43
Despoina's Notebook No 42
Despoina’s Notebook No 41
Despoina’s Notebook No 40
Despoina’s Notebook No 39
Despoina’s Notebook No 38
Despoina’s Notebook No 37
Despoina’s Notebook No 36
Despoina’s Notebook No 35
Despoina’s Notebook No 34
Despoina’s Notebook No 33
Despoina’s Notebook No 32
Despoina’s Notebook No 31
Despoina’s Notebook No 30
Despoina’s Notebook No 29 (Part 2)
Despoina’s Notebook No 29 (Part 1)
Despoina’s Notebook No 28
Despoina’s Notebook No 27
Despoina’s Notebook Νο 26
Despoina’s Notebook No 25
Despoina's Notebook No 24
Despoina’s Notebook No 23
Despoina’s Notebook No 22
Despoina’s Notebook No 21
Despoina’s Notebook No 20
Despoina’s Notebook No 19
Despoina’s Notebook No 18
Despoina’s Notebook No 17
Despoina's Notebook No 16
Despoina's Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 14
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ